Körsbärschutney!

Här kommer receptet på körsbärschutneyn som jag gjorde igår. Helt i min smak! Passar perfekt till fläskkött...så blir ett givet tillbehör till helgens grillning.
 
Till ca 4 dl:
  • 400g urkärnade körsbär.
  • 2 rödlökar
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk fänkålsfrön
  • 1 stjärnanis
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 dl rött vin
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
Gör så här:
  1. Skala och hacka löken. Stek den mjuk i olja med fänkålsfrön och stjärnanis ca: 3 min.
  2. Tillsätt körsbär, balsamvinäger, vin och socker. Låt koka utan lock ca: 40 min. Krydda med salt och peppar. Ta upp stjärnanisen. Häll upp i en burk och förvara i kylen.
 

Lycka till!

/ Anna