Körsbärschutney!
Här kommer receptet på körsbärschutneyn som jag gjorde igår. Helt i min smak! Passar perfekt till fläskkött...så blir ett givet tillbehör till helgens grillning.
Till ca 4 dl:
- 400g urkärnade körsbär.
- 2 rödlökar
- 1 msk olivolja
- 1/2 tsk fänkålsfrön
- 1 stjärnanis
- 2 msk balsamvinäger
- 2 dl rött vin
- 1 dl strösocker
- 1/2 tsk salt
- 2 krm nymald svartpeppar
Gör så här:
- Skala och hacka löken. Stek den mjuk i olja med fänkålsfrön och stjärnanis ca: 3 min.
- Tillsätt körsbär, balsamvinäger, vin och socker. Låt koka utan lock ca: 40 min. Krydda med salt och peppar. Ta upp stjärnanisen. Häll upp i en burk och förvara i kylen.
Lycka till!
/ Anna